Miladin Stanić: U redovima SNSD-a ima dosta nezadovoljnih

Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za N1 je govorio o aktuelnim temama u ovom bh. entitetu, kazavši da očekuje pobjedu opozicije na narednim izborima jer u redovima SNSD-a ima dosta nezadovoljnih.

Stanić smatra da je dobro što je DNS izašao iz vladajuće koalicije u RS.

“Jer to je još jedan od parametara da to što se radi tamo ništa ne valja i da su odlučili da se bore protiv tog sistema u kojem su do skoro bili. Oni vjerovatno znaju više nego ja i SDS koliko je propusta i koliko je godina na sceni jako loša i nikad gora vladavina režima kao što je danas”, kazao je.

Komentarisao je i negodovanje Nebojše Vukanovića, poslanika u Klubu SDS-a, koji nije bio pozvan na nedavni sastanak rukovodstava SDS-a i PDP-a.

Nebojša Vukanović je dobrodošao na sve vidove organizovanja i sastajanja opozicionih stranaka, ali vjerujem da niko od nas nije razmišljao o tome, zato što je to bio jedan tipični sastanak PDP-a i SDS-a, ali Nebojša Vukanović je svakako jedan od najpopularnijih i najboljih političara u BiH. On ima svoje mjesto u opoziciji i on će biti opozicija dok ne pobijedimo”, istakao je.

Upitan da prokomentariše izjavu Vukanovića da očekuje da na narednim izborima bude kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred opozicije, Stanić je kazao da nema ništa protiv ako se opozicione stranke tako dogovore.

Nebojša treba biti nagrađen za svoj rad, on ima i ljudske i intelektualne kvalitete. Mi u Klubu SDS-a odlično funkcionišemo i dobro sarađujemo”, kazao je.

Stanić smatra da je došao kraj vladajućoj koaliciji u RS.

“Oni su napravili toliko problema RS-u, da je RS pred zidom bankrota, gotovo neodrživa. Institucije su izblijedile, nemaju nikakvu snagu, razobličila se i policija”, kazao je za N1.

Ispričao je kako mu je nakon pobjede Draška Stanivukovića na lokalnim izborima prišao jedan poslanik SNSD-a i kazao da je proslavio Stanivukovićevu pobjedu sa šampanjcem.

U njihovim redovima ima mnogo nezadovoljnih“, istakao je Miladin Stanić u razgovoru sa Daliborom Mrdićem.