Milorad Dodik danas će biti otpušten na kućno liječenje

Prema odluci konzilijuma ljekara Univerzitetskog kliničkog centar Republike Srpske, nakon 16 dana borbe sa koronavirusom, član i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik bit će danas otpušten na kućno liječenje.

Iz UKC RS-a su saoćili da zbog velikog interesovanja, Milorad Dodik će se nakon otpusta obratiti medijima i javnosti i Republike Srpske kako bi podijelio svoja iskustva o dvosedmičnom liječenju u njihovoj ustanovi i kako bi iskazao zahvalnost zdravstvenim radnicima koji se već deset mjeseci bore sa novim koronavirusom.

Izjave za medije Milorada Dodika i generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlade Đajića trebale bi biti u holu Centralnog medicinskog bloka (ulaz od heliodroma), planirane su danas 5. januara 2021. godine sa početkom u 12:00 sati.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je 21. decembra primljen na UKC RS-a zbog obostrane upale pluća, a kasnije mu je potvrđen i pozitivan test na koronavirus.

Milorad Dodik bi uskoro mogao na kućno liječenje