Mnogi su osudili današnju izjavu Dodika o Vanji Prutini Bjelici

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je bio u Doboju na sastanku s gradonačelnikom Borisom Jerinićem koji je kao kandidat SNSD-a na ovim lokalnim izborima osvojio najviše glasova, ali njegov mandat nije potvrđen, jer je CIK donio odluku da poništi izbore u ovom gradu.

Dodik je kazao kako će SNSD krenuti već s pripremama da spriječi održavanje izbora 2022. godine u RS-u.

Također, ponovio je kako CIK nije izabran u skladu sa zakonom, da su donosili nezakonite odluke, a da je jedna od njih bila odgađanje izbora.

Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte”, rekao je Dodik danas između ostalog u Doboju.

Uslijedile su brojne reakcije na takvu izjavu Dodika, pa je tako Reuf Bajrović iz “Američko-europske inicijative” između ostalog rekao kako je takva izjava “iznenađujuća islamofobija i fašizam u cijelosti”.

Komentar je na svom Twitteru uputila i bh. ekonomistica Svetlana Cenić.

“Kad god čujem Dodika kako napada na najbezočniji i najodvratniji, sirovi, bahati način, mešaju mi se osećanja sreće što sam izdajnik po njegovim iščašenim kriterijima, i gađenja prema njegovim poltroninima i sledbenicima. Njegove sledbenice, naravno, aplaudiraju svaki put kad bahato udari na ženu, a cvile kad njih neko pomene i traže zaštitu”, napisala je Cenić.

Foto: Twitter