Načelnik Muzur: Općina Ilidža će biti prijateljska općina za mlade

Načelnik Nermin Muzur održao je sasatanak sa predstavnicima Instituta za razvoj mladih KULT, na sastanku su prisustvovali generalni direktor Jasmin Bešić i izvršna direktorica Šeherzada Halimić.

Jasmin Bešić je istakao da je Institut za razvoj mladih KULT do sada sarađivao sa 90% općina u Bosni i Hercegovini i da većina smatra da je saradnja bila uspješna i korisna za bolji položaj mladih u njihovoj lokalnoj zajednici. Takođe, općina Ilidža ima posebno mjesto u njihovoj organizaciji, s obzirom da je Institut u ovoj općini počeo sa djelovanjem i ima svoje sjedište, saopćili su.

Mladi će sigurno biti jedan od prioriteta u radu Općine Ilidže. Odlučni smo da kroz mjere koje budemo definisali i donosili, posebne pogodnosti imaju mladi”, kazao je Muzur.

Također navodi da su svjesni koliki je značaj mladih ne samo za lokalnu zajednicu već i za društvo, jer oni jesu i trebaju biti nosioci inicijativa i promjena, “mi smo tu da im nudimo prilike.”

Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža

“Želimo da Općina Ilidža bude prijateljska općina za mlade i na tome ćemo raditi u narednom periodu”, istakao je načelnik Muzur.

Pored redovne saradnje dogovorene su oblasti i teme na kojima će Općina i Institut za razvoj mladih Kult zajedno djelovati za dobrobit i poboljšanje kvalitete života mladih Ilidže.