Način njege kože za vrijeme hladnijeg vremena

Zbog hladnijeg vremena, svjesni smo da dolazi period kako trebamo promijeniti način na koji njegujemo našu kožu.

Određeni proizvodi nisu namjenjeni za upotrebu tokom cijele godine poput maski od gline kao i tonika koji su na bazi alkohola. S hladnijim vremenom dolazi period kada biste trebali promijeniti način njege kože jer određeni proizvodi koje koristite nisu za upotrebu tokom cijele godine poput tonika na bazi alkohola ili maske od gline.

Kada se probudimo i uvidimo da je ljetna vlaga zamijenjena svježim i hladnim mirisom jeseni, svjesni smo da je to promjena i za našu kožu, te da je moramo više hidratirati.

Promjene u zraku koje se događaju u ovom periodu dehidriraju kožu i može se desiti da vam se naruši njena pH vrijednost. Važno je znati da hladnije vrijeme nije znak da samo trebate mijenjati odjeću iz ormara već i da je vrijeme da poboljšate njegu kože.

Zbog hladnijeg vremena ćelije kože, koje inače stoje čvrsto jedna uz drugu, počet će se razdvajati. To uzrokuje da vlaga brže izlazi iz vaše kože i postaje “ulaz” patogenima poput bakterija. Uz ovakve promjene vremena koža postaje osjetljivija i podložnija reakcijama na određene sastojke. Zbog toga ih je važno izbjegavati jer oni mogu značajno pogoršati stvaru. U nastavku pročitajte kojih biste se proizvoda trebali odreći.