Općina Centar će pomoći unapređenju uslova boravka djece u vrtiću “Makovi”

Na poziv predstavnika roditelja danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom i vijećnicima Belmom Kapo i Samirom Fazlićem posjetio vrtić “Makovi” (Obala Maka Dizdara 12).

Također prisutne su bile i predstavnice Javne ustanove “Djeca Sarajeva” koje je predvodila direktorica Suanita Banda.

Ovom prilikom su načelniku Mandiću prezentirani svi problemi sa kojima se susreću uposleni, ali i mališani iz ovog vrtića. Među njima je uređenje dvorišta sa antistres podlogom s ciljem sprečavanja povrede djece prilikom pada, toplotne izolacije sa obnovom stolarije, te obnova mokrog čvora u objektu vrtića.

“Namjera naše administracije jeste da pomognemo u postavljanju što boljih uslova predškolskog obrazovanja koje je prva stepenica našim mališanima kroz njihov život i stoga nam je jako važno da pomognemo u zdravom razvoju.

Svjesni smo da naša Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktne nadležnosti nad predškolskim obrazovanjem, ali smo uvijek spremni pomoći“, kazao je načelnik Mandić.

Također, naveo je da projekte obnove predškolskih ustanova će koliko im budžetska sredstva budu dozvoljavala, raditi po prioritetima, te da su spremni pomoći u rješavanju problema i ovog vrtića.