Prava zima se nastavlja: Od sutra ponovo počinju sniježni dani, temperature većinom ispod nule

Danas je u Bosni bilo oblačno, dok je u Hercegovini bila mala do umjerena naoblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -5; Ivan-sedlo -4; Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno i Sarajevo 0; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most, Tuzla i Zenica 1; Drvar i Prijedor 2; Mostar i Stolac 7; Grude 8; Neum i Trebinje 9°C;

Meteorolog Nedim Sladić najavio ledene dane: Bit će i do 20 stepeni ispod nule

Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slab snijeg ili susnježica se očekuju u Bosni i sjeveru Hercegovine od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U večernjim satima razvedravanje.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Prolazno slab snijeg je moguć od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U večernjim satima smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -3, a najviša dnevna oko 0°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje u jutarnjim satima koje će usloviti snijeg ili susnježica, na jugu zemlje i kišu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.