Pravi zimski dani zadržat će se i narednih dana, temperature daleko ispod nule

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, dok je u Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -17, Ivan-sedlo -7, Livno i Sarajevo -3, Bugojno i Gradačac -2, Tuzla -1, Bihać 0, Sanski Most i Zenica 1, Grude i Mostar 3, Neum 5 stepeni.

Sutra u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom, koji će do kraja dana postupno i prestati. U Hercegovini sunčanije prije podne, naoblačenje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu od -4 do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme povremeno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -8, a najviša dnevna oko -3 stepena.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje od -4 do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -2, na krajnjem jugu zemlje od -2 do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

U srijedu na jugu i jugozapadu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.