Premijer Novalić prisustvovao posljednjem ispraćaju mladih stradalih kod Posušja

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Rakitnu odao počast i položio vijence za tragično stradale mlade ljude u nesreći koja se dogodila 1. januara ove godine.

Kazao je kako je u Posušje stigao kako bi iskazao saosjećanje porodicama ali i svim građanima Posušja.

“U Posušje smo došli kako bismo izrazili iskreno saosjećanje porodicama i roditeljima, braći i sestrama preminulih, ali i svim građanima Posušja iako je ova nesreća, nesreća za cijelu BiH i rekao bih cijeli svijet. U tom smislu neka je laka zemlja ovim mladim ljudima”, kazao je Novalić na posljednjem ispraćaju mladih.

Dodao je da su zbog ove velike tragedije stigle brojne poruke sućuti iz Hrvatske, Slovenije i brojnih drugih zemalja. Odlukom Vlade Federacije BiH danas je Dan žalosti u FBiH povodom ove tragedije.

U jutarnjim satima 1. januara u vikendici kod Posušja pronađeno je osam tijela mladih ljudi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić ukopani su jučer, dok je sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković održana danas u mjestu Rakitnu pored Posušja.

Održana je i komemoracija za tragično stradale mladiće i djevojke.