Problemi za organizatore: Građani Melburna prijete tužbama zbog Australian Opena

Iako se dugo špekulisalo da li će Australian Open uopšte biti održan ove godine zbog problema u organizaciji turnira za vrijeme pandemije, na kraju je pronađeno kompromisno rješenje i prvi grand slam sezone je pomjeren za 8. februar.

Prije samog početka turnira, teniseri će u Melburnu prvobitno biti u dvosedmičnom karantinu, a u toku tog perioda moći će da samo da treniraju. Međutim, sada su se javile nove poteškoće.

Organizatorima Australian Opena prijeti tužba vlasnika stanova u “Westin Melbourne” hotelu u kojem bi teniseri i teniserke trebali odsjesti za vrijeme karantina. Naime, građani su nezadovoljni jer je dolazak stotina ljudi iz raznih krajeva svijeta rizik za njih i zajednicu.

Prethodno su se Teniska asocijacija Australije i Vlada jedva dogovorile da teniseri dođu u Melburn između 15. i 17. januara, prenosi Sport Centar.

Teniseri će u tom periodu biti testirani pet puta, a jasno je da bi svaki pozitivan test unio paniku kod organizatora i još više kod građana obzirom da je pandemija gotovo izgubila trku u Australiji.