Prva izjava Ivayla Peteva: Reprezentaciju i bh. igrače poznajem i previše, nema laganog zadatka

Ivaylo Petev je dobio informaciju da je novi selektor naše fudbalske reprezentacije, ali još uvijek se nije čuo sa čelnicima Nogometnog saveza BiH.

To je kazao u kratkoj izjavi za SCsport, a nakon što je saznao da je Izvršni odbor NSBiH donio odluku da njemu povjeri klupu Zmajeva u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Naravno, sretan sam i zadovoljan, zahvalan na ukazanoj prilici. Međutim, to je sve što mogu reći u ovom trenutku, naredne sedmice bi trebala biti press-konferencija na kojoj ćemo moći više pričati.

Još uvijek se nisam čuo ni sa kim iz Saveza, tek trebamo dogovoriti pojedinosti oko predstavljanja i svega ostalog”, kazao je Petev u ekskluzivnoj izjavi za SCsport.

Na pitanje koliko poznaje naše igrače i reprezentaciju, kao i da li je svjestan težine zadatka koji ga čeka, odgovor je glasio:

“Igrače i ekipu poznajem i previše, za to se ne brinite. Težak zadatak nas čeka u kvalifikacijama? Nijedan u ovom poslu nije lagan, ali spreman sam“, istakao je bugarski stručnjak.