Foto: Arhiv

Šatro/ Toplane Sarajevo: Šta hoćete više za 300 maraka mjesečno?!

Veliki broj građana je uputio žalbu na rad Toplana Sarajevo, zbog toga što iza 22:00 sata nemaju mogućnost grijanja, iako su protekle dvije sedmice bili veliki minusi.

Uprava Toplana je danas dala zvanični stav na dobijenu žalbu.

“S obzirom na to da ne želimo učestvovati u medijskim prepucavanjima, danas ćemo se očitovati po pitanju žalbe i nećemo se više vraćati na to. Vidjeli smo da je peticiju potpisalo nekoliko hiljada građana, koji se žale da im je hladno i da bi mi kao trebali da pojačamo grijanje. Navodno iza 22 sata se njihovi stanovi pretvaraju u ledare”, kaže Baho Ventil, član Upravnog odbora Toplana Sarajevo.

Iz Toplana navode da nije njihova greška što su stanovi građana hladni, već njihova zato što luftiraju pred spavanje.

Šta hoćete vi za tri glave mjesečno?! Mislite da za tu mizeriju možete imati grijanje 24/7?! Pa gospodo ako želite da vam je uvijek ugrijano, pružite se malo i platite više! Prestanite luftirati stanove navečer i neće vam biti hladno. I u konačnici, šta ste kojeg vraga budni u ta doba, spavajte! Lezite oko 21 sat i neće vam biti hladno, ne znam šta je sporno”, ljutito je dodao Ventil.

Kao odgovor na bahato ponašanje građana, Toplane će smanjiti količinu grijanja za 30%, a povećati cijenu računa za 250% za naredni mjesec.