Šepić: Neophodna borba za istinom i znanjem

Predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić je objavio dokumente u kojima je prije pola godine upozoravao na netransparentnost u nabavci vakcina.

Šepić navodi, dok se drugi vakcinišu, mi pojma nemamo kad ćemo dobiti svoju, koliko, šta i od koga ćemo dobiti vakcinu izjavili su danas bh. zvaničnici nadležni za zdravstvo.

“Početkom augusta još Nezavisni blok blok je pozvao vlasti u BiH da hitno formiraju tim sastavljen od stručnjaka koji će pripremiti najbolji put za BiH za nabavku vakcina, kako nam se ne bi ponovilo isto kao sa respiratorima. U prilogu su saopćenja iz tog perioda”, naveo je na svom profilu.

Šepić je rekao da smo u poziciji gdje držimo sami vrh po broju preminulih, dok Kosovo ima sve definisano za početak vakcinisanja.

BiH je četvrta, od 218 zemalja koje su obihvaćene mjerenjima, po smrtnosti od korone.
Dok se drugi vakcinišu, mi pojma…

Posted by Senad Šepić on Wednesday, 6 January 2021

“A u isto vrijeme direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, osoba kojoj je odavno dato pravo da se najviše pita u našem zdravstvu, izdaje novogodišnje saopćenje i hvali sama sebe kazavši: Bili smo izvrsni, bolji od bogatijih zemalja“, naveo je Šepić.

Kaže da su ovo tužne slike izgubljene i nesposobne bh. politike zbog koje propadamo kao država, zbog koje nestaju gradovi jer iz njih bježe mladi ljudi, u kojoj se onima koji znaju i imaju viziju kako je izgraditi, ne dozvoljava pristup i u kojoj ljudi umiru zbog korumpiranog, nepotističkog i lošom politikom opterećenog zdravstva.