Sivro: Molim da se probudite i da radite svoj posao kako ste to obećavali prilikom preuzimanja vlasti

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro je pozvao nadležno ministarstvo da se jasno izjasni kako će učenici pohađati nastavu u drugom polugodištu.

Na svojoj društvenoj mreži napisao je da sindikat upućuje kritike nadležnim u Kantonu Sarajevo, te je podsjetio da je vlast ranije obećala da će se način školovanja u pandemiji koronavirusa određivati na osnovu COVID semafora.

“Vlada Kantona Sarajevo je u svom programu mjera najavila, a jedan od zastupnika javno prije mjesec-dva uporno hvalio na sav glas COVID semafor“, napisao je Sivro.

Foto: Facebook

Navodi da je ta priča nestala, te da je prosjvjetnim radnicima, roditeljima i učenicima već trebala biti jasno i javno obznanjeno o čemu se tačno radi.

“Međutim, odjedanput je nestala ta priča a već je trebala prosvjetnim radnicima, roditeljima i učenicima biti jasno i javno obznanjeno o čemu se tačno radi, kako to izgleda, kako će se provoditi u praksi itd. te kako bi se svi u školama pripremili za početak drugog polugodišta“, napisao je.

Gospodo, još je samo osam dana do školskog zvona, molim da se probudite i da radite svoj posao kako ste to obećavali prilikom preuzimanja vlasti“, napisao je na svom Facebook profilu.

Sindikat upućuje kritike nadležnim u Kantonu Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je u svom programu mjera najavila, a…

Posted by Saudin Sivro on Saturday, 23 January 2021