Studenti Medicinskog fakulteta od februara pomažu radnicima Doma zdravlja KS

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od sredine februara počet će volontirati u ustanovama Doma zdravlja Kanatona Sarajevo.

Kako su saopćili iz Udruženje studenata Medicinskog fakulteta UNSA, u prvom krugu primljeno je 80 studenata.

“Na sastanku sa Kriznim štabom održanom 21. i 22.01.2021. godine dogovoreno je da će na volontiranje u Javna ustanova Dom zdravlja KS biti primljeno 80 studenata u prvom krugu, a prednost imaju studenti šeste studijske godine i studenti koji su se prijavili u općinama Hadžići i Vogošća zbog malog broja prijava”, naveli su u saopćenju.

Saopćili su da će se truditi da svi prijavljeni studenti imaju priliku za volontiranje u toku godine u zavisnosti od razvijanja situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Obzirom da broj prijavljenih premašuje u velikoj mjeri broj koji se, u prvom krugu, prima na volontiranje, želimo da Vas obavijestimo da ćemo se truditi da svi prijavljeni studenti imaju priliku za volontiranje u toku godine u zavisnosti od razvijanja situacije uzrokovane pandemijom”, navodi se u saopćenju.

Za studente je ovo odlična prilika da steknu praktično iskustvo, a znači i veliku pomoć ljekarima i medicinskom osoblju koje se od marta bori da održi sistem koji je pod pritiskom zbog koronavirusa.

Drage kolegice i kolege,

na sastanku sa Kriznim štabom održanom 21. i 22.01.2021. godine dogovoreno je da će na…

Posted by Udruženje studenata Medicinskog fakulteta on Saturday, 23 January 2021