Sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg

Danas je u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo oblačno i maglovito vrijeme, dok je u ostatku naše zemlje bilo pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Bugojno 4; Sarajevo-Bjelave 5; Ivan-sedlo 6; Zenica 7; Livno 10; Sanski Most 12; Široki Brijeg, Tuzla 13; Grude, Mostar, Neum 14; Bihać, Gradačac 15 °C.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne u Krajini se očekuje susnježica ili snijeg, a u večernjim satima u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Obilnije padavine na sjeveru, istoku u jugoistoku Hercegovine.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 5, dnevna oko 8 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa slabim snijegom.

Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne ili tokom noći. U jutarnjim satima u Hercegovini, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 13, na jugu do 15 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.