Tajib Delalić predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo za mandatni period 2020-2024. godine za predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran je Tajib Delalić.

Današnjim glasanjem potvrđena je većina u OV okupljena oko SDA koja ima deset vijećnika.

Slijedi Narod i pravda sa devet, Naša stranka ima dva nakon što je jedna vijećnica istupila iz stranke, SDP BiH dva, Platforma za progres dva, BOSS dva, te SBB, USD BH, DF-GS po jedan mandat.

Delalić je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu 1985. godine. Skoro cijeli svoj radni vijek vezan je za općinu Novi Grad. Bio je odbornik u Skupštini opštine nakon prvih demokratskih izbora 1990. godine zajedno sa Safetom Hadžićem, Ramizom Salčinom i drugima, a na poziciji pomoćnika načelnika zadržao se i u vrijeme kada su se mijenjali općinski načelnici iz više političkih stranaka.

Za zamjenike predsjedavajućeg vijeća izabrani su: Nezir Hadžić , Drago Jurić, Mirza Memišević i Mehmed Karkelja.

“Svim kolegama koji su izabrani u rukovodstvo Opcinskog vijeća čestitam kao i vijećnicima koji su od građana Novog Grada dobili povjerenje na proteklim lokalnim izborima uz želje da mandat koji je pred nama bude uspješan i da se nastavi razvoj naše općine na dobrobit svih građana”, poručio je načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić.