Trump najavio osnivanje vlastite društvene mreže

Nakon što je račun američkog predsjednika Donalda Trumpa trajno izbrisan sa društvene mreže Twitter, oglasio putem vladinog računa “Potus”. 

Ovaj put je Trump na Twitteru onjavio “Nećemo biti ušutkani!” Međutim nekoliko trenutaka kasnije društvena mreža je uklonila i tu objavu.

Twitter je obrisao nove tweetove koje je odlazeći američki predsjednik Donald Trump objavio na službenom vladinom računu “Potus” i suspendirao račun njegove predsjedničke kampanje, nakon trajnog uklanjanja Trumpovog ličnog računa s platforme.

Pored toga, kompanija je kazala da je upitno da li će biti trajno suspendovani i ostali računi koje je predsjednik koristio kako bi izbjegao zabranu.

“Twitter nije za slobodu govora”, kazao je Trump u sada izbrisanim tweetovima, te je dodao da u bliskoj budućnosti razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

Podsjećamo da je zvanični Twitter profil Doalda Trumpa trajno suspendovan nakon što je optužio društvenu mrežu Twitter da brani slobodu govora, te da su u koordinaciji sa demokratima kako bi ga ušutkali.