Twitter/ Trajno suspendovan Trumpov profil

Društvena mreža Twitter je objavila da je trajno suspendovala profil američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje.

Peticiju je potpisalo više od 300 uposlenika društvene mreže Twitter u kojoj pozivaju da se predsjedniku Donaldu Trumpu trajno zabrani pristup platformi nakon racije na američki Kapitol 6. januara.

Pored Twittera, Facebook, YouTube i ostale platforme počele su uklanjati objave ili ograničavati njegov profil u srijedu nakon što je predsjednik objavio video u kojem hvali svoje pristalice zbog napada na Kapitol.

Podsjećamo, američki Kongres je u srijedu navečer bio prekinut zbog upada pristalica predsjednika Donalda Trumpa, povodom čega je na nekoliko sati prekinuo brojanje glasova izbornog kolegija.

U zastrašujućim neredima koji su prije nekoliko dana izbili ispred zgrade Kongresa SAD-a, u organizaciji Trumpovih pristalica, preminule su četiri osobe.

Demonstranti su ušli u sukob sa zaštitarima i policijom, nakon čega je sjednica bila prekinuta, a članovi Senata i Kongresa su evakuirani