Video/ Rock and roll je ponovo rođen: Nevjerovatan duel između Isaka i Hanada

Posljednju emisiju najgledanijeg showa Zvezde Granda obilježio je fenomenalni nastup Isaka Šabanovića iz Bijelog Polja i Hanada Dževherovića iz Zenice.

Ovaj fantastični dvojac je u emisiji dao naprosto dušu i tijelo, pokazavši čistu emociju i pravi pjevački talent. Poznato je da u muzičkom talentu Zvezde Granda, godinama unazad, najviše su se isticali narodnjaci, pop-folk pjevači, dok sa druge strane u njihovoj sjeni su ostajali pravi rock ‘n roll izvođači.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

U posljednjoj emisiji najpoznatijeg showa, dva mladića porijeklom iz Bosne i Crne Gore na scenu su vratili pravi, izvorni rock ‘n roll.

Nostalgija koja je vlada tokom njihovog nastupa, prosto je bila nevjerojatna. Ovaj sjajni dvojac je uspio da digne na noge sve u studiju svojim interpretacijama, a danima iza mediji ne prestaju pisati o njima

Sa sigurnošću možemo reći da je dolazak Đorđe Davida, promijenio pravila igre u Zvezdama Granda koje važe za “šund” serijal “šund” muzike sa “šund” žirijem. On je davao vjetar u leđa svim kandidatima koji su se odlučili da izvode rock ‘n roll pjesme.

Hanad Dževherović je u posljednjoj emisiji na nevjerojatan način interpretirao pjesme Bijelog dugmeta – Nakon svih ovih godina i Kerber – Ratne igre, dok se njegov protivnik Isak Šabanović predstavio pjesmama od Tife – Stipu gatibo i Željke Bebeka – Oprosti što te volim.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Studio u kojem se snimaju Zvezde Granda bio je preplavljen uzbuđenjem, emocijama i nevjerojatnom energijom koja je vlada te noći.

Hanad je u jednom od intervjua kazao da je prezadovoljan svojim i Isakovim nastupom, energija, emocija sve što rock ‘n roll nosi sa sobom.

Pod mentorstvom Marije Šerifović, ovaj mladić je zasjao u pravom svjetlu. Dževherović se bavi sportom od malena, zbog toga je uspio napraviti nevjerojatan performans tokom izvođenja pjesama koje zahtijevaju mnogo energije i glasovne sposobnosti.

Pored rock ‘n roll, Hanad na svojim nastupima također izvodi narodne pjesme, ali je odlučio da u takmičenju Zvezde Granda se predstavlja isključivo rock ‘n rollom.

Naravno, ne treba izostaviti talentovanog mladića iz Crne Gore, Isaka Šabanovića, koji je nakon samo prve otpjevane strofe dobio pet glasova žirija.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Show koji je napravio svojom interpretacijom, emociju koju je podijelio sa publikom i žirijem je nešto po čemu će ostati upamćen u ovogodišnjoj sezoni Zvezde Granda.

Hanad i Isak su postali veoma dobri prijatelji u Zvezdama Granda, tokom nastupa podržavali su jedno drugog i davali nesebičnu podršku.

Vjerujemo da nevjerovatna karijera očekuje ova dva talentovana mladića.

U nastavku možete pogledati kako je izgledao fantastični duel između dva talentovana mladića.