Video/ SeharaCAST | U pokretu (E6): Priroda i društvo s Dajanom #mislioprirodi

SeharaCast se nakon kraće pauze zbog pandemije koronavirusa vraća na YouTube i druge mreže, a za gosta ovaj put imamo zaista fenomenalnu Dajanu Cvjetković.

A zašto je fenomenalna nećemo vam odmah otkriti već vas puštamo da je upoznate kroz ovu epizodu.

Dajana je, inače, osoba koja je proputovala skoro pa cijelu Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko, a kada to kažemo zaista smatramo da je bila u mnogim mjestima za koje većina nas nikada nije ni čula.

Da li su mladi danas dovoljno osviješteni kada je priroda i očuvanje okoliša u pitanju? Na prvu bismo svi vjerovatno rekli da ne, ali postoji tu negdje kritična masa koja mijenja stvari, osobe koje su svoj život posvetile da i buduće generacije uživaju u onome što je nama poklonjeno.

Razgovarali smo o sađenju, održavanju vlastitih vrtova, mentalnom zdravlju i koliko priroda može da nam pomogne u svakodnevnici punoj stresa. Pa uživajte!

— Podcast je podržan kroz projekat “Misli o prirodi!” kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, uz finansijsku podršku Švedske. Stavovi izneseni u podcastu su isključiva odgovornost sagovornika i ne odražavaju nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske. —