Video/ Semir Efendić: Jasno se vidi kako olovka sa kamerom kruži između vijećnika Četvorke

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio video sa konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća održane u srijedu za koji tvrdi da dokazuje njegove tvrdnje da su vijećnici Četvorke koristili olovku s kamerom.

Cijela afera u vezi kontroverzne olovke je nastala u subotu, nakon što je Efendić kazao kako se radilo o “historiskoj sjednici”, te da su iz Naroda i Pravde “dobili devet vijećnika u Općinskom vijeću, ali sramni čin tjeranja svojih partnera da specijalnim kamerama snimaju svoje glasačke listiće”.

“Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na youtube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta. Vidim danas da cijeli dan pokušavaju ismijavati informaciju koju sam sinoć objavio praveći neke fotomontaže koristeći moju sliku sa olovkom”, kazao je Efendić, te je dodao da nije on ta osoba koja je koristila olovku.

Nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici ‘hrabri, časni i pošteni’. To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi”,  dodao je u svojoj objavi Efendić.

 

Podsjećamo da je objavom na Facebook stranici načelnik općine Novi Grad, kazo kako je “u srijedu, nakon osam godina nestala je stranka SBB u Novom Gradu, jer je njihov jedini vijećnik, Azem Cviko, izbačen iz stranke zato što je postupio prema svojoj savjesti, a ne prema instrukcijama iz vrha stranke da ne podrži većinu koju formira načelnik iz SDA”.