Začini koji poboljšavaju zdravlje

Konzumacija određene vrste hrane pomaže tijelu da se riješi štetnih tvari u organizmu a pojedini začini vam mogu pomoći pročistiti pluća.

Studije se pokazale da kurkuma poboljšava čišćenje pluća od štetnih tvari kao posljedice pušenja ili života u zagađenom prostoru. Uz također pomaže sa bolestima dišnog sustava.

Kurkuma se tradicionalno koristi za curryje i druga indijska jela, kao i za pripremu smoothieja. Da bi uživali u protuupalnim blagodatima kurkume, pomiješajte je s malo crnog bibera.

Bijeli luk daje okus brojnim jelima, a najviše ljekovitih svojstava ima kad se jede sirov. Također budite svjesni da veće količine bijelog luka ne preporučuju osobama koje imaju probleme sa želucem i probavom.

Također ga nazivaju prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje dišnih puteva, moćnom biljkom s antikancerogenim i protuupalnim djelovanjem koji suzbija gljivice i pojedine viruse.

Mnoge ljekovite karakteristike krase đumbir. On snaži imunitet, poboljšava probavu, smanjuje nadutost, smanjuje upalne procese u tijelu te uklanja toksine iz pluća i ostatka tijela zbog čega se preporučuje pušačima.