Zidane o Joviću: Lako je reći da je trener kriv, ali to nije slučaj

Zinedine Zidane naišao je na kritike nakon impresivnog drugog debija Luke Jovića za Eintracht iz Frankfurta.

Jović se vratio u Eintracht na šestomjesečnu posudbu kako bi pokušao povratiti malo samopouzdanja, a 23-godišnjak je u svojoj prvoj utakmici u klubu postigao dva gola u sjajnom nastupu s klupe.

Zidanea su španski novinari pitali kako je vidio Jovićev nastup u bivšem klubu, a Zidan je rekao da je sada najlakše kriviti trenera.

“Da, to je kao i uvijek moja krivica. Najlakše je trenera kriviti za sve, a moram reći da je u Madridu jako teško igrati i da ja to znam jer sam bio igrač ovog kluba. Postoje trenuci kada igrači uspiju savladati sve i ostati ovdje, kada znaju šta i koliko mogu, ali ovo je Real Madrid i u našem klubu uvijek je teško. S druge strane, imate situacije kada igrač ode i pokaže koliko može, a to je slučaj s Jovićem”, rekao je Zidane, prenosi Marca.

Zidane ipak misli da je dobra opcija bila potpisati Jovića i nada se da će jednog dana proraditi i u Madridu.

“Mislim da je dobra opcija bila kupiti Luku i sretan sam zbog njega i nadam se da će jednog dana igrati ovako i u Madridu. Opet kažem, igrati za Real i neki drugi klub nije isto. Luka ima budućnost i to može pokazati u Madridu, a to važi i za sve druge igrače. Ovdje je uvijek jaka konkurencija i to nije krivica trenera”, kaže Zidane.

Na pitanje kako je doživio ono što je Jović uradio, Zidane je rekao je vrlo sretan zbog svog igrača.

“Nisam nesretan, već naprotiv, jako sam sretan i dopalo mi se ono što je uradio. Želim mu, kao i svim našim igračima, sve najbolje. Volim sve svoje igrače i računam na njih“, zaključio je Zidane.