Amra Junuzović-Kaljić je nova članica Naroda i Pravde

Amra Junuzović-Kaljić, zastupnica u Skupštini KS, pridružila se “Narodu i pravdi”, saopćeno je iz ove stranke. 

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je zvanično pristupila Narodu i Pravdi.

Time je zastupnički klub Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo brojno jači, te se izjednačio sa SDA koja također ima osam zastupnika.

“U Narodu i Pravdi sam našla sagovornike i ljude sa širokim pogledom na naše društvo i potrebom da sučeljavanje sa problemima u društvu rješavamo upravo gradeći bolju budućnost za generacije koje dolaze” izjavila je Junuzović-Kaljić.

Amra Junuzović-Kaljić je specijalista iz područja pedijatrije sa višedecenijskim liječničkim iskustvom vezanim, prije svega, uz rad sa najmlađima u okviru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Također je autorica je više stručnih radova, priloga i priručnika.

Predsjednica je Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju pri Ministarstvu zdravstva FBiH kao i članica više stručnih udruženja medicinskih profesionalaca te je aktivistica nevladinih organizacija koje se bave radom sa vulnerabilnim grupama u društvu.

U Skupštinu Kantona Sarajevo ušla je na listi Nezavisne bosanskohercegovačke liste ali je već neko vrijeme djelovala kao nezavisna zastupnica.

Damir Faruk Saračević, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Stari Grad, poželio je dobrodošlicu Amri Junuzović-Kaljić.

Saračević: “Izuzetno nam je zadovoljstvo što se timu Naroda i Pravde priključila zastupnica Amra Junuzović-Kaljić. Svojom stručnošću i iskustvom te posebno ugledom koji uživa u svojoj zajednici, bit će to značajno pojačanje za naš tim, posebno na području Starog Grada”.