Burno na vanrednoj sjednici Skupštine Banja Luke/ Stanivukoviću ne daju zamjenika

Prva vanredna sjednica Skupštine Grada Banja Luka počela je burno i već tokom prvog obraćanja gradonačelnika Draška Stanivukovića je prekinuta na nekoliko minuta.

Komisija za izbor i imenovanja Skupštine Banja Luke odbacila je prijedlog da Milada Šukalo bude izabrana za dogradonačelnicu.

Dva člana su glasala ‘za’ dok ih je ‘šest’ bilo protiv.

Stanivuković je kazao da će ovo biti presedan da jedna Skupština ne dozvoli gradonačelniku da bira svog zamjenika koji njemu odgovara.

“Gradonačelnik mora imati zamjenika, to gospodo treba da znate. Ovo će biti presedan da jedna Skupština ne dozvoli gradonačelniku da bira svog zamjenika koji meni odgovara, poznajem ga i prihvatljiv za svu javnost jer se radi o stručnoj osobi koja nema nijednu mrlju u karijeri za razliku od Ćućuna i drugih koji su ranije postavljeni”, kazao je Stanivuković.

Dodaje da se nada da postoji fleksibilnost.

“Ako sada ne usvojite, ja ću odmah staviti Kolegij što ima i odmah je stavljam u svoj kabinet za savjetnika zamjenika gradonačelnika. Radit će svoj posao jer tako hoću ja i građani, nećete moći to zaustaviti”, kazao je Stanivuković.

Nakon toga je SNSD-ov odbornik Marinko Umičević počeo da dobacuje, te je uslijedila rasprava između njega i Stanivukovića zbog čega je predsjedavajući prekinuo sjednicu na nekoliko minuta.