Đoković razbio Medvedeva i osvojio devetu titulu na Austalian Openu

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Rusa Daniila Medvedeva u finalu Australian Opena rezultatom 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2) i tako osvojio devetu Grand Slam titulu u Australiji, a ukupno 18. u karijeri.

Đoković je fantastično otvorio meč i već u drugom gameu napravio break, ubrzo je bilo 3:0 i izgledalo je da Medvedev nema šanse. Rus se probudio i osvojio naredna tri gema i vratio se u meč. Nakon toga oba tenisera su bila sigurna na svom servisu, a Đoković pravi game pri rezultatu 6:5, i rezultatom 7:5 dolazi do prednosti u setovima.

Izgledalo je da nas čeka epska borba ali sve je bilo gotovo jako brzo. Ruski teniser izgledao je sve lošije, a Đokoviću je 35 minuta trebalo da uzme i drugi set rezultatom 6:2 i tako najavi svoju novu titulu.

Đoković je treći set otvorio još bolje i na kraju rutinski meč priveo kraju i ostvario svoju petu pobjedu protiv Rusa.

Podsjetimo, Đoković je tokom turnira u Melburnu imao velikih problema s povredom, ali uspješno je prebrodio oluju i dočekao da uvrsti novi trofej u vlastitu kolekciju.

Novak se s ovim grand slam naslovom približio po broju grand slam titula Nadalu i Federeru koji imaju po 20, dok će postati ujedno i teniser s najvećim brojem sedmica na prvom mjestu ATP liste.