Donosimo vam deset savjeta za čisto i mirisno kupatilo

Održavanje kućanstva čistim izuzetno je važan, ali težak zadatak, zahtijeva od vas puno truda, a taman kad pomislite da ste napokon gotovi s čišćenjem, pojavi se neka nova mrlja.

Kupatilo je obično mjesto koje nitko ne želi očistiti, a mi vam možemo odati tajne kako da to postane najlakše mjesto za očistiti uz nekoliko savjeta. Osim toga, vaše kupatilo će izvrsno mirisati.

Održavajte peškire suhima

Ako spremate peškire u spavaću sobu dok su još vlažni radite grešku. Još gore je ako ih spremate takve u kupatilu. Peškiri prije nego ih složite i spremite trebaju biti u potpunosti suhi. Vrlo je važno često ih prati i vješati umjesto da ih slažete prije nego ih spremite.

Iskoristite kiselost limuna

Limun je jedan od vaših najboljih prijatelja kada je u pitanju čišćenje i uklanjanje loših mirisa. Osim što ostavlja ugodnu aromu i neutralizira loše mirise, moćno je prirodno sredstvo za čišćenje. Nakon što očistite kupatilo uobičajenim sredstvima za čišćenje pređite s limunom po površinama. Površine će duže ostati čiste, mirisati će, a i bit će sjajnije.

Aromatizirajte uljima

Aromatična ulja sjajni su saveznici kada je u pitanju mirisanje vašeg doma i izbjegavanje loših mirisa. Jasno je da se to odnosi i na vaše kupatilo. Namočite vatu u esencijalno ulje po vašem izboru i postavite na dobro mjesto u kupaonici. Na primjer, jednu možete staviti u kantu za smeće prije nego što u njega stavite vrećicu tako da će svaki put kad ga otvorite cijela soba biti ispunjena lijepom aromom. Još jedno dobro mjesto je u roli toaletnog papira ili u šalici ili čaši u kojoj držite četkicu za zube.

Kombinirajte vodu i omekšivač

Evo još jednog dobrog savjeta kako bi vaši ručnici uvijek dobro mirisali, posebno oni koje najčešće upotrebljavate. Budući da su ti peškiri stalno izloženi lošim mirisima i bakterijama s vaše kože, na njih možete prskati mješavinu vode i omekšivača. Mješavina vode, sode bikarbone i omekšivača može se upotrijebiti i kao osvježivač prostorije.

Soda bikarbona i vruća voda

Još jedan proizvod za čišćenje kućanstva u koji se uvijek možemo pouzdati je soda bikarbona. Soda bikarbona je već dobro poznata po tome što rješava i najlošije mirise. U idealnom slučaju, trebali biste je koristiti u svojoj rutini čišćenja kombinirajući ju s kipućom vodom. Smjesu sode i vruće vode možete iskoristiti za čišćenje površina u kupaonici. Ostavite da odstoji neko vrijeme prije nego što krenete u uklanjanje mrlja.

Napravite parfem za toaletnu četku

Četka može postati izvrstan način da vaše kupatilo ugodno zamiriše. Vlasnici hotela često koriste ovaj trik, a to je da na četku za wc stave nekoliko kapi esencijalnog ulja tako da miris malo-pomalo isparava, ostavljajući ugodan miris.

Aromatični sapuni

Ovisno o vašim željama, možete odabrati sapun bez mirisa ili kombinaciju različitih mirisnih sapuna. U svakom slučaju, izaberite miris koji vam se sviđa, a vaša kupaonica lijepo će mirisati. Ako želite da vam kupatilo lijepo miriše svakako izaberite mirisne sapune, pogotovo ako ih držite kraj umivaonika.

Dodajte deterdžent u WC školjku

Pored svih dostupnih proizvoda za miris wc školjke, dovoljno je dodati malo deterdženta (koji ima ugodan miris, naravno) u vodu. Nakon što ste stavili deterdžent u vodu pustite je. Miris će ispuniti kupaonici i dugo će se zadržati u zraku.

Napravite domaće osvježivače zraka

Već neko vrijeme izrada domaćih osvježivača zraka postala je svojevrsni trend koji su mnogi ljudi prihvatili, uglavnom zbog toga što je cijela ideja praktična i jeftina u usporedbi s kupnjom tradicionalnih proizvoda. Izrada domaćeg osvježivača zraka zapravo je prilično jednostavna. Jedino što će vam trebati su lijepa staklena bočica, štapići, voda, alkohol i vaša omiljena esencijalna ulja. Ako još niste odlučili koje ulje najviše volite, ovaj kratki popis mogao bih vam pomoći: lavanda, čajevac, eukaliptus, menta, slatka naranča, limunska trava.

Svakodnevno provjetravajte sobu

Uz sve navedeno, najjednostavniji i najzdraviji trik od svih je najočitiji: neka zrak cirkulira vašim kupatilom. Prozračivanje prostorije omogućit će da bilo kakvi loši mirisi izađu.

Preporučuje se otvaranje prozora svaki dan najmanje 15 minuta, šta bi prema podacima elektroprivrednih tvrtki trebalo biti dovoljno za osiguravanje dolaska svježeg zraka, a da tokom zimskih mjeseci ne morate trošiti previše energije na zagrijavanje mjesta.

Ne samo da ćete udahnuti zraka, već će nestati i virusi ili bakterije koji su se nakupili od posljednjeg prozračivanja, prenosi 24sata.