Elmedin Konaković poručio Izetbegoviću: Zaustavi proces izbora gradonačelnika u Mostaru

S obzirom na trenutnu situaciju u Mostaru u vezi izbora gradonačelnika, na Facebooku se oglasio i Elmedin Konaković, istekao je kako Mostarci i Mostarke nisu zaslužili ovu situaciju.  

U svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook pozvao je Izetbegovića da zaustavi proces izbora gradonačelnika.

“Pozivam javno predsjednika SDA – Stranka demokratske akcije BiH, Bakira Izetbegovića da zaustavi proces izbora gradonačelnika. Pozivam ga da preuzme lidersku ulogu cijelog procesa, prevažno je da se vlast u Mostaru izabere na legalan način. Predsjedniče Izetbegoviću , nemojte ovako birati ljude. Vikom, drekom, pritiscima.Zaustavite sve na sedmicu ili dvije. Napravite plan, stavite na papir principe, projekte, rokove za izvršioce, na toj platformi pozovite stranke u koaliciju Cekali su dugo ljudi u Mostaru vlast. Dajte im vlast kakvu zaslužuju”, naveo je Konaković.

Izetbegovića je pozvao da napiše na papir da će u kratkom roku usvojiti važne akte u borbi protiv korupcije, da će napraviti registre uposlenih, registre javnih nabavki, objaviti plate u javnom sektoru.

“Na funkcije birajte najbolje ljude. Zadužite novu vlast da javne nabavke budu transparentne, da zapošljavanje bude transparentno i bez štela. Zadužite vijećnike i ostale rukovodioce da prijave i pokažu imovinu. Zadužite vlast da napravi reviziju poslovanja Grada u proteklom periodu. Pregledajte izdate dozvole, provjerite plaćaju li se komunalne usluge, jesu li i u Mostaru tajkuni zaštićeni. Zadužite novu upravu da sve to uradi. Na taj se plan potpišite i objavite ga javno.

U tu koaliciju pozovite stranke i pojedince. Nemojte da se proces krije iza imena jednog finog čovjeka koji je kandidat za gradonačelnika i njegovog broja glasova. To će biti pobjeda zdravih snaga u Mostaru, svih onih koji Mostar vole, ako ovako poredate stvari. To je Mostaru važno! Narod i pravda će vam poslati draft u narednih 24 sata”, zaključio je Konaković.

Jos jednom mucite lijepi Mostar.
Mostarci/ke i Mostar to nisu zasluzili.
Pozivam javno predsjednika SDA – Stranka…

Posted by Elmedin Konakovic on Nedjelja, 7. Februar 2021.