Evropska liga: Džeko se vraća u startnu postavu, Krunić u Beogradu, Dinamo u Rusiji

Nakon što su počele utakmice osmine finala Lige prvaka, večeras se nastavlja i Evropska liga duelima nokaut faze, a pred nama je 16 okršaja.

Zabrane letova zbog pandemije korona virusa napravile su mnogo problema, pa će se tako veliki broj susreta igrati na neutralnim terenima, no to ne bi trebalo utjecati na kvalitet i uzbuđenja koja se očekuju.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, vraća se u startnu postavu Rome koja će od 18:55 gostovati Bragi. Bit će to nezgodan meč za Vučicu, ali i prava prilika da Džeko prekine golgeterski post koji traje više od mjesec dana.

Uzbuđenja neće manjkati ni u Beogradu gdje u duelu bivših prvaka Evrope gostuje onaj sedmostruki, Milan. Tu nastup čeka bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić koji u najavi meča nije krio kako je, dok je bio dijete, pratio Crvenu zvezdu i navijao za beogradski klub.

Još jedan regionalni predstavnik igra važan meč, pošto Dinamo Zagreb gostuje Krasnodaru u Rusiji i nada se pozitivnom rezultatu pred revanš na Maksimiru.

Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića, koji se još uvijek oporavlja od teške povrede, gostuje Moldeu, dok su dva velika derbija zakazana između pirinejskih i engleskih ekipa, Benfica – Arsenal i Real Sociedad – Manchester United, prenosi Sport Centar.

Evropska liga, šesnaestina finala:

16:00 Dynamo Kiev – Club Brugge

18:55 Braga – Roma (Arena Sport 3)

18:55 Crvena zvezda – Milan (Arena Sport 1)

18:55 Krasnodar – Dinamo Zagreb (Arena Sport 4)

18:55 Olympiakos – PSV

18:55 Real Sociedad – Manchester United (Arena Sport 2)

18:55 Slavia Prag – Leicester

18:55 Wolfsberger – Tottenham

18:55 Young Boys – Bayer Leverkusen

21:00 Antwerp – Rangers (Arena Sport 3)

21:00 Benfica – Arsenal (Arena Sport 2)

21:00 Granada – Napoli

21:00 Lille – Ajax (Arena Sport 4)

21:00 Maccabi TA – Shakhtar

21:00 Molde – Hoffenheim

21:00 Salzburg – Villarreal (Arena Sport 1