Grad Sarajevo: Finansijska podrška Centru “Vladimir Nazor”

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, danas je potpisao Ugovor o finansijskoj podršci Centru “Vladimir Nazor”.

Skaka je na prijemu u Vijećnici na kojem je sa Maidom Idrizović, direktoricom JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”, potpisao Ugovor o finansijskoj podršci ovoj ustanovi istekao kako je Grad Sarajevo i ranije pomagao projekte i prigodne manifestacije u organizaciji Centra Vladimir Nazor, te da će to činiti i ubuduće.

Razgovaralo se o aktuelnim temama u vezi sa kvalitetnijim obrazovanjem djece sa poteškoćama u razvoju i o nastavku dugogodišnje saradnje Grada Sarajeva i Centra “Vladimir Nazor”.

“Grad Sarajevo je prepoznao važnost uloge ove ustanove. Ovo što vi radite je entuzijazam i human odnos prema čovjeku, pogotovo djeci i to se ničim ne može platiti. Svi moramo individualno i institucionalno, zavisno od mogućnosti, podržavati ovakve i slične projekte”, kazao je gradonačelnik Skaka.

Podsjetio je da je Grad Sarajevo ovoj ustanovi dodijelio najveće gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu, zbog nevjerojatnih rezultata Centra, ali i entuzijazma i humanosti njegovih uposlenika, koji na stručan način i uz neizmjernu ljubav omogućavaju kvalitetnu rehabilitaciju, edukaciju i dostojan život djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju.

Direktorica Idrizović zahvalila je Gradu Sarajevu na podršci, ističući da pomagati Centar znači pružiti adekvatnu pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju, kao i njihovim porodicama i odgajateljima.

“Budžetska sredstva Grada namijenjena su za projekat kojim su po prvi put obuhvaćena djeca sa poteškoćama u razvoju do treće godine starosti. U radu sa njima bit će uključen čitav jedan stručan tim, sastavljen od defektologa, logopeda, fizioterapeuta, muzikoterapeuta…”, kazala je Idrizović.