Horde zla: Ne želimo Zlatana Velića u upravi FK Sarajevo

Udruženje navijača FK Sarajevo, “Horde zla”, poslalo je dopis čelnicima kluba u kojem su iznijeli svoj stav u vezi Zlatana Velića.

Pojavile su se špekulacije da bi Zlatan Velić mogao biti izabran u upravi kluba, a “Horde zla” su javno objavile svoj dopis koji su poslali čelnicima kluba. Oni poručuju da Zlatan Velić nikad neće dobiti njihovu podršku i da nije dostojan ni jedne funkcije u klubu.

Ovim putem Vas obavještavamo da pomenuti gospodin Zlatan Velić nikada neće imati podršku UNFKS, niti navijačke grupe Horde zla Sarajevo.

Razlozi za navedeni stav prema pomenutom gospodinu su moralne i etičke prirode. Naime, na dan 04. 10. 2009. godine kada se u Širokom Brijegu desila najveća tragedija na sportskim terenima u BiH, prilikom čega je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić, ranjeno šest navijača, te još šest uhapšeno, a naknadno i osuđeno deset navijača FK Sarajevo – pomenuti gospodin je bio predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo. Silom prilika, taj dan je bio spriječen da putuje na pomenutu utakmicu.

Tokom povratka za Sarajevo, pomenuti gospodin je kontaktiran kako bi organizovao pravnu zaštitu za uhapšene članove Udruženja navijača FK Sarajevo tog dana, obzirom da je ostavši u Sarajevu bio jedina osoba koja je to mogla uraditi. Na opće razočarenje svih odbio je da pomogne članovima udruženja čiji je bio predsjednik, faktički okrenuvši leđa i ostavivši na cjedilu navijače FK Sarajevo koji su bili u velikoj nevolji obzirom da su im na teret stavljena ozbiljna krivična djela. Smatramo da takva osoba nije dostojna pozicije, ne samo člana UO FK Sarajevo, nego bilo koje druge funkcije u klubu”, navodi se u dopisu koji su poslale Hore zla.

Čitav dopis možete pročitati u prilogu.

Dopis upućen FK Sarajevo objavljujemo javno.

Posted by UNFKS – “Horde zla” on Tuesday, 2 February 2021