Istražna komisija dala podršku porodici Memić, te pozvala nadležne organe da privedu kraju sve istrage

Na današnjoj sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH usvojeno je više zaključaka, a među kojima je i onaj da pomenuta komisija daje podršku porodicama Muriza Memića i Davora Dragičevića koje godinama traže istinu i pravdu o smrti njihovih sinova.

Komisija je pozvala i nadležne organe da privedu kraju sve istrage u cilju rasvjetljavanja svih nerazjašnjenjih krivičnih djela, te je izrazila podršku porodicama stradalih .

Predsjedavajući Komisije Damir Arnaut kazao je novinarima da je ovo u stvari ponovljena podrška porodicama Memić i Dragičević, iskazana i na jednoj od prošlogodišnjih sjednica ovog tijela kada je svjedočio Ifet Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević

“Komisija je bez ulaženja u konkretan predmet, jer to nikada nismo radili i na ovoj sjednici ponovila svoju podršku porodicama Memić i Dragičević. Podsjećam Komisija je dala svoju podršku i tokom svjedočenja advokata Ifeta Ferageta, Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću , kao i drugim akterima koji istrajavaju na traženju pravde za svoju djecu” kazao je Arnaut.