Foto: Screenshot

Jasmila Žbanić u posjeti BH Telecomu/ Zahvalila se za podršku filmu ‘Quo Vadis, Aida?’

Zajedno sa producentom i predsjednikom Udruženja umjetnika Deblokada Damirom Ibrahimovićem, Jasmila je posjetila BH Telecom, koji je prošle godine sponzorski podržao film “Quo Vadis, Aida?” sa 50.000 KM.

U razgovoru sa Sedinom Kahrimanom, generalnim direktorom BH Telecoma i Muamerom Hadžovićem, izvršnim direktorom za razvoj poslovanja, bh. rediteljica je istakla neke od najupečatljivijih momenata sa snimanja, kao i nakon projekcije filma.

Jasmila je kazala da joj je drago što je BH Telecom prepoznao film kao “način na koji možemo ovo društvo učiniti boljim”.

“Bh. kinematografija ne može opstati bez jake podrške. Ono što mi je izuzetno drago je činjenica da je BH Telecom prepoznao film kao način na koji možemo ovo društvo učiniti boljim. ‘Quo Vadis, Aida?’ je film koji je dobio sponzorsku podršku od BH Telecoma i to je nešto što izuzetno cijenimo. Razgovaramo i o daljem nastavku saradnje jer Deblokada i BH Telecom zaista mogu napraviti još veći pomak za bh. kinematografiju kada rade zajedno”, rekla je Jasmila Žbanić.

Jadranka Kosor čestitala: Nominacija “Quo vadis, Aida” prilika da svijet vidi istinu o genocidu

Generalni direktor BH Telecoma, Sedin Kahriman, je kazao da su imali sreću i privilegiju da budu jedni od prvih koji su pogledali radnu verziju filma ‘Quo Vadis, Aida?’.

“Mi u BH Telecomu smo imali sreću i privilegiju da budemo jedni od prvih koji su pogledali radnu verziju filma ‘Quo Vadis, Aida?’ i odmah smo znali da želimo biti dio tog projekta i priče. Naša najnagrađivanija rediteljica Jasmila Žbanić, je ispričala priču o Srebrenici na jedan potpuno drugačiji, sebi svojstven način i sada to cijeli svijet prepoznaje. Vjerujemo da ćemo, kroz nastavak saradnje na izgradnji platforme BH Telecoma za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, vrlo brzo pripremiti nešto novo, u interesu svih ljubitelja dobrog filma i dobrih serija i u interesu društva u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Sedin Kahriman.

Podsjećamo, “Quo Vadis, Aida?” je film o genocidu u Srebrenici i prvi igrani film na ovu temu. Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Film “Quo Vadis, Aida?” nagrađen i na filmskom festivalu u Valenciji