Kineski Steam nudi samo 53 igrice

Steam je konačno postao dostupan u Kini, ali ako ste mislili da će kineskim gamerima odmah postati dostupne divne, čudne i ponekad uvredljive igre Steam kataloga, grdno ste se prevarili.

Na kineskoj verziji Steama, trenutno je dostupno samo 53 igre.

Prilagođena lokalizirana verzija Valveove trgovine ima na raspolaganju samo 53 igre, a najpoznatije su Counter-Strike i DOTA 2. Kad korisnik u Kini posjeti trgovinu i postavi filter tako da vidi sve igre, popis igara stane na jednu stranicu, kao na fotografiji ispod, piše Kotaku.

Foto: Steam
Foto: Steam

Razlog zbog kojeg je u Kini dostupan tako mali broj igara na Steamu je taj što svaku igru prvo mora odobriti kineska vlada.

Naravno, mnoge igre koje se nalaze na standardnom popisu ne bi prošle striktne kontrole zbog sadržaja i kulturoloških razlika pa je na Steamu trenutno dostupno samo nekoliko desetina igara.

Ipak, broj igara će se s vremenom povećati, ali potrebno je dosta vremena. Igre trebaju dobiti odobrenje kineske vlade, a to će očigledno biti spor proces.

Osim velike većine igara, kineski Steam nema ni forum, a ni druge community značajke, što znači da se igrači nemaju gdje požaliti na bugove i probleme.