KSBiH uputio pismo klubovima, publika se vraća u dvorane

Košarkaški savez BiH je dozvolio povratak publike u dvorane, ali pod posebnim okolnostima.

Klubovi su dobili  pismo od Košarkaškog saveza BiH, potpisano od strane Amera Čolana i publika se već može vratiti večeras na utakmicu Širokog Brijega i Bratunca.

Generalni sekretar KSBiH je potvrdio da krovna kuća košarke u našoj zemlji daje saglasnost klubovima za prisustvo publike na utakmicama, a sve prema uputama Kriznih štabova.

Poštovani sportski radnici, ovim putem Vas obavještavamo i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021 za prisustvo publike na utakmicama a sve prema uputama Kriznih štabova i odluka Općina, Kantona ,Županija i Zavoda za javno zdravstvo”, stoji u pismu generalnog sekretara KSBIH.

Traži se poštovanje svih mjera i date su smjernice za sprječavanje širenje pandemije.

“U skladu sa izdatim higijensko-epidemiološkim mjerama/smjernicama koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije Corona Virus-a, obavezujuće je za sve klubove da se pridržavaju uputa, higijensko- epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima ,razmaku/distanci, nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru u kojem se odigravaju utakmice, a sve u skladu sa preporukama gore navedenih nadležnih institucija. Za poštivanje i provođenje higijensko-epidemioloških mjera i preporuka nadležnih institucija odgovorni su organizatori utakmice-sportski klubovi. Zamolićemo klubove da se uz sve gore navedeno pridržavaju i uputa iz Covid protokola KSBIH koji je dostavljen učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine 2020/21 muške i ženske ekipe, koji se odnosi na aktivne i pasivne učesnike“, proučili su iz KSBIH.