Marseille suspendovao Andre Villas-Boasa jer je podnio ostavku radi “politike kluba”

Marseille je suspendovao trenera Andre Villas-Boasa nakon što je ponudio ostavku jer se nije složio sa “sportskom politikom” kluba.

Andre Villas-Boas je podnio ostavku nakon dolaska veznjaka Oliviera Ntchama iz Celtica, kako on kaže ovaj igrač se nikad nije našao na njegovom spisku, prenosi BBC.

U izjavi, francuski klub rekao je da su komentari na  konferenciji za novinare Villas-Boasa u utorak bili “neprihvatljivi”. Bivši trener Chelseaja i Tottenhama preuzeo je dužnost u Marseilleu 2019. godine.

Na sve ovo Villas-Boas je rekao: “Ne želim ništa od Marseillea. Čekam odgovor  mogao bi biti ne, a onda bismo nastavili. Ne želim novac, samo želim otići.”

On je također komentarisao i situaciju oko dovođenja novog igrača. “Prijelazni rok završio se dolaskom novog igrača. Odluka koju nisam donio ja. Nisam imao nikakve veze s ovom odlukom. Zapravo sam jutros o tome saznao u štampi. Upravo je igrač za kojeg sam rekao ne potpisan. Nikada nije bio igrač na našoj listi”, rekao je Villas-Boas.

Marseille je rekao da je odluka o suspenziji 43-godišnjeg Portugalca neizbježna zbog radnji i stavova koji ozbiljno štete klubu. Također Ligue 1 je rekla da će se protiv Villas-Boasa poduzeti “moguće sankcije” nakon disciplinskog postupka.

Marseille je trenutno deveti u francuskom prvenstvu, a ispao je u grupnoj fazi Lige prvaka.