Mijatović najavio proteste dok se ne pronađu ubice Davida i Dženana

Potpredsjednik SDP Vojin Mijatović putem društvene mreže Facebook, uputio je javnu kritiku sebi, te svima iz opozicije u BiH, govoreći da samo posmatraju šta se dešava u pravosudnom sistemu BiH, zatim je najavio proteste.

Kako je napisao, porodice Dragičević i Memić su više uradile od svih nas na raskrinkavanju političko-pravosudne mafije u našoj zemlji.

“Posebno želim javno da izrazim poštovanje prema gospodinu Ifetu Faragetu na svemu što radi. Dajte Ifetu Faragetu Tužilaštvo BiH pa bi vidjeli kako se puni novi državni zatvor, a prazne kabineti ministara, direktora i skupštinske sale“, napisao je Mijatović.

Također, navodi da je njihova obaveza kao opozicije bila da davno izvedu građane BiH pred institucije da se pronađu ubice Davida i Dženana.

“Naša obaveza kao opozicije je bila da davno izvedemo građane BiH pred institucije da se pronađu ubice Davida i Dženana, jer sutra se to može desiti drugoj djeci“, navodi Mijatović.

Kazao je da će ma prvoj sjednici predsjedništva SDP BiH tražiti jasan zaključak i odluku da krenu sa organizacijom građanskih protesta.

“Na prvoj sjednici predsjedništva SDP BiH, tražit ću jasan zaključak i odluku da krenemo sa organizacijom građanskih protesta sve do pronalaska ubica Davida i Dženana. To je naša obaveza, davno smo to trebali uraditi!”, navodi Mijatović.

✔️Zelim javno da uputim kritiku i sebi i svima iz opozicije koji bitisemo u politickom zivotu, a koji samo posmatramo…

Posted by Vojin Mijatovic on Monday, 22 February 2021