Ministar Avdić čestitao Elvedini Muzaferiji dosadašnji najbolji uspjeh bh. skijanja

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić uputio je najboljoj bosanskohercegovačkoj skijašici Elvedini Muzaferiji i predstavnicima Skijaškog saveza BiH Borisu Lekiću i Jeleni Dojčinović čestitku u povodu postignutih izuzetnih rezultata na Svjetskom prvenstvu u alpskim disciplinama.

“U ime Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo upućujemo vam iskrene čestitke na izvanrednom rezultatu koji je postigla naša olimpijska skijašica Elvedina Muzaferija. Pred nama je olimpijska godina i vjerujemo da ćete nastaviti sa postizanjem vrhunskih sportskih rezultata, te da ćete svojim vrhunskim angažmanom na najbolji mogući način predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Zimskim olimpijskim igrama 2022. godini u Pekingu”, poručio je ministar Avdić.

Elvedina Muzaferija (21), najbolja skijašica Bosne i Hercegovine, ostvarila je najbolji plasman nekog bh. takmičara od nezavisnosti zemlje na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, osvojivši juče u Cortini d’ Ampezzo (Italija) odlično 16. mjesto u skijaškoj kombinaciji.

Na istom takmičenju Muzaferija se u spustu plasirala na 25. mjesto, što je rezultat koji potvrđuje dobru formu naše skijašice pred nastavak skijaških takmičenja.