Ministar Samir Avdić u posjeti Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo u cilju jačanja saradnje i implementacije zajedničkih projekata, saopćeno je iz Vlade KS.

Ovom prilikom, predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, prof. dr. Mufik Muslić upoznao je ministra Avdića sa Programom rada i Finansijskim planom Turističke zajednice KS za 2021. godinu.

U saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta KS i Ministarstvom privrede KS, Turistička zajednica KS planira sufinansirati ustanove, festivale, kulturno-sportske manifestacije i druge projekte koji doprinose promociji pozitivnog imidža Kantona Sarajevo i povećanju broja dolazaka domaćih i stranih turista.

Turistička zajednica KS i Ministarstvo kulture i sporta KS su usaglasili procedure i metodologiju sufinansiranja projekata, manifestacija i kulturnih ustanova u Kantonu Sarajevo u 2021. godini.

Ministarstvo kulture i sporta će biti uključeno u sve faze i procese implemantacije projekata i programa sufinansiranja iz predmetnih oblasti.

Jedan od prijedloga ministra Avdića bio je kreiranje i postavljanje značke Visit Sarajevo na sve kulturne ustanove, kulturno-sportska udruženja i pojedinačne događaje koji su od zajedničkog interesa za razvoj i promociju turističkih potencijala Kantona Sarajevo.

Turistička zajednica KS je u proteklom periodu, putem javnih poziva i zaključaka Vlade KS, podržala i sufinansirala blizu 200 različitih projekata iz oblasti kulture i sporta.

Zajedničkim djelovanjem sa Ministarstvom kulture i sporta KS cilj je unaprijediti saradnju u ovim oblastima, ojačati rad ustanova i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo.