Ministrica Husić-Mehmedović : Naš prioritet je da studenti imaju dobar smještaj i adekvatnu ishranu

Ministrica za nauku, visokog obrazovanja i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Melika Husić-Mehmedović i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu – SPUS danas su razgovarali veoma konstruktivno o brojnim temama koje se tiču studenata, visokog obrazovanja, te unapređenja kvaliteta života studentske populacije u Kantonu Sarajevo.

Bilo je riječi i organizaciji nastavnog procesa u narednom semestru, to jeste o načinima i modalitetima njenog izvođenja.

Jedna od tema današnjeg sastanka bio je i položaj izuzetnih studenata, nositelja “Srebrene značke”, sa prosjekom ocjena od 9 do 9,5, a koji su tokom prethodnih sastanaka i razgovora nenamjerno izostavljeni.

“Na današnjem sastanku je razgovarano i o stanju u studentskim domovima, pri čemu je istaknuto da je naš prioritet da studenti imaju dobar smještaj i adekvatnu ishranu”, istakla je nakon sastanka ministrica Husić-Mehmedović.

Naglasila je i kako će Ministarstvo koje predvodi poduzeti sve da obezbijedi dobre uslove stanovanja svakom studentu.

“Razgovarali smo i divnim idejama, čijom primjenom bi se Kampus mogao i trebao razvijati. Sjajan prostor u centru grada dodijeljen je Univerzitetu na raspolaganje, ali nažalost godinama se čekaju razne dozvole i uslovi, zbog kojih još uvijek nije počela njegova adekvatna izgradnja i renoviranje. Ukoliko nam dozvole epidemiološki uslovi, organizirat ćemo različite akcije u okviru Kampusa, studentske igre, Univerzijadu”, detaljno je obrazložila zajedničke planove sa SPUS-om ministrica Husić-Mehmedović.

Navela je i kako su zajednički maštali kako će to sve izgledati i ovaj dio grada oživi vrevom studenata.