Mirza Teletović: Od prvog dana momci su vjerovali da će otići na Eurobasket, kao i naše djevojke

Nakon što su klasifikacije za Evropsko prvenstvo završene, oglasio se i Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Teletović je istakao kako je ponosan na mušku ali i na žensku reprezentaciju koje su osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, te je istakao kako je uspjeh naših košarkaša i košarkašica rezultat plana, vizije, želje, hrabrosti i ljubavi prema domovini.

“Bravo, bravo bravo! Nije zgoreg ponoviti, čisto da ostane još jednom zapisano u današnjem vaktu u kojem rijetko čitamo i čujemo lijepe vijesti:

Ženska košarkaška reprezentacija BiH izborila nastup na Euru, nakon 22 godine!

Muška košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Euro završila kao prva u grupi i plasirala se na Evropsko prvenstvo!

Plan, vizija, vodstvo, želja, htijenje, hrabrost, odgovornost i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini i sportu kojeg živimo, nakon dugo, dugo vremena, košarku su ‘gurnuli’ u žižu javnosti po dobrom!

Nije ovo stiglo preko noći, naprotiv! Ali, od prvog dana okupljanja, ovi momci su, zajedno sa našim Vedranom, vjerovali da će otići na Eurobasket, baš kao i naše djevojke, sa selektorom Lojom i našom Razom! Vjerovali su i kada drugi nisu, a mi smo vjerovali njima i sada imamo pravo da se radujemo, jer smo ponosni na Maricu, na Kamenog, na Melisu, na Sulejmanovića, na Nikolinu, na Atića i na sve one koji su ostavili srce na terenu, kako bi najprije usrećili sebe i ispunili svoje sne, a zatim i sve ostale!

Bravo momci, ponosan sam na vas i vas uspjeh. Pokazali ste pravi smisao riječi – dominacija!

Voli vas vaš predsjednik”, objavio je Teletović na Facebooku.