Video/ Na društvenim mrežama objavljen novi snimak obračuna zbog kojeg je hapšen Buba Corelli

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli uhapšen je nakon masovne tuče i pucnjave, u kojoj su ranjene dvije osobe, u sarajevskom naselju Stup, a potom pušten na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Dakle, pretpostavlja se da je Corelli, zajedno sa rođakom Omarom Curićem, učestovao u masovnoj tuči koja je skalirala, a zatim i pucnjave koja se dogodila u sarajevskom naselju Stup.

U sukobu su dvije osobe zadobile povrede, a Curić i Hodžić su privedeni zbog sumnje da su učestvovali u događaju koji ima obilježje krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda, te nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Nakon što je pušten iz policije, advokat Bube Corellija Zlatko Ibrišimović izjavio je za medije da će on u ovom slučaju “najvjerovatnije biti svjedok”, te ponovio ono što je Hodžić rekao neposredno nakon incidenta, odnosno da “se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu”.

Međutim, na društvenim mrežama se pojavio novi snimak skuoba koji je uznemirio građane ovog naselja.

Na snimku se vidi da je na mjestu događaja bilo prisutno šest osoba.

Podsjećamo da se danas Corelli javno oglasio putem Instagrama, te da je kazao da ga vrijeđa neistina koju su razni mediji prenijeli u vezi  ovog događaja.

Također podsjećamo da ovo nije prvi incident u ovom naselju, obzirom da se prije nekoliko sedmica u istom naselju dogodio požar, gdje je zabilježena veća materijalna šteta obzirom da su dva automobila potpuno izgorjela.