Načelnik Mandić posjetio Srednju građevinsko-geodetsku školu

U prostorijama Srednje građevinsko-geodetske škole u Sarajevu, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, upriličena je primopredaja vrijedne donacije ovoj školi od strane Instituta DVV International – Ured u Bosni i Hercegovini, te firmi “Geodet” d.o.o. i “Mibral” d.o.o, saopćeno je iz Općine Centar.

U ime Općine Centar, a na poziv uprave Srednje građevinsko-geodetske škole u Sarajevu, primopredaji je prisustvovao načelnik Srđan Mandić.

Direktor škole Asmir Demir, u ime kolektiva škole i svoje lično ime, izrazio je zahvalnost donatorima na donaciji koja će unaprijediti odvijanje nastavnog procesa.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

“Srednja građevinsko-geodetska škola je najstarija tehnička škola na Balkanu koja djeluje preko 130 godina. Našim učenicima nastojimo pružiti kvalitetno obrazovanje prateći savremene trendove, a donirana oprema će nam uveliko u tome pomoći”, pojasnio je direktor Demir.

Inžinjeri geodezije prisutnima su prezentirali doniranu opremu, a riječ je o pametnoj tabli, kao i savremenim geodetskim instrumentima, totalnoj stanici i geodetskom dronu za snimanje terena.

Načelnik Mandić je u razgovoru sa direktorom Demirom istakao da će Općina Centar, u skladu sa mogućnostima, podržati unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u ovoj školi.