Foto: Općina Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je danas u zvaničnu posjetu gradonačelnika Grada Goražda Ernesta Imamovića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Goražda Bajru Obuću.

Ovo je prva zvanična posjeta novoizabranog gradonačelnika Goražda Općini Stari Grad Sarajevo, a povod za sastanak bio je upoznavanje sa radom ove lokalne zajednice i nastavak saradnje i razmjene dobrih praksi.

Naša lokalna zajednica i ranije je gajila dobre međusobne odnose sa Gradom Goražde, te učestvovala u brojnim projektima. Prije pet godina Općina Stari Grad učestvovala je u finansiranju nabavke kombi vozila za prijevoz dijaliznih pacijenata s područja Bosansko-podrinjskog kantona za Kantonalnu bolnicu Goražde.

Grad Goražde i njegova administracija podijelili su sa Općinom Stari Grad svoja iskustva u saradnji sa Saudijskim fondom za razvoj pri dobijanju kreditnih sredstava, koja su itekako bila od koristi pri realizaciji projekata koje je ovaj Fond kreditirao u Starom Gradu.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić upoznao je gradonačelnika Imamovića i predsjedavajućeg Obuću sa ovim projektima, ali i brojnim drugim realizovanim u općini Stari Grad u prethodnih 12 godina. Bilo je riječi i o podršci koju je ova lokalna zajednica pružila socijalno ugroženim građanima, ali i brojnim privrednim subjektima koji djeluju u Starom Gradu, usljed pandemije korona virusa.

Najavljen je nastavak saradnje između Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Goražde na svim onim projektima koji budu od interesa za građane ove dvije lokalne zajednice.