Naomi Osaka osvojila svoj drugi trofej na Australian Openu

Japanska teniserka Naomi Osaka ponovo je osvojila Australian Open nakon što je u jutros u finalu bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady s 6:4, 6:3.

Osaki je za titulu bilo potrebno samo sat i 19 minuta igre te je tako došla do svog drugog trofeja osvojenog u Australiji.

Prethodnu titulu u Melbourneu svojila je 2019. godine, a u svojoj kolekciji ima još dva osvojena trofeja na US Openu, dok na Roland Garrosu i Wimbledonu još nije uspjela podići pehar pobjednika.

Prvi set je uglavnom bio prilično ujednačen. Osaka je ubacila u brzinu više i iskoristila svoju prvu set loptu pa je nakon 43 minuta igre došla na samo jedan set od pehara na prvom velikom turniru u sezoni.

U drugom setu je krenula još furioznije te je za 20 minuta igre dva puta oduzela servis svojoj protivnici i povela s velikih 4:0. Brady se malo trznula kada je prišla na 4:2 i uzvratila jednim breakom, ali za nešto više jednostavno nije imala snage. Naomi je meč bez ikakvih problema privela kraju, osvojila drugi set rezultatom 6:3 i došla do četvrtog trofeja na Grand Slamovima u karijeri.