Nermin Muzur: Naša djeca su prioritet u našem radu

Načelnik Muzur danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja općine Ilidža.

Direktori su iznijeli probleme i izazove sa kojima se susreću u radu, ali i potrebe za unapređenje nastavnog procesa i uslova učenika općine Ilidža.

Načelnik Muzur istakao je da, iako Općina Ilidža ima ograničene nadležnosti u oblasti obrazovanja, pružit će punu podršku i saradnju u poboljšanju uslova za rad osnovnih škola.

“Naša je obaveza da omogućimo našoj djeci što kvalitetnije uslove za formalno ali i neformalno obrazovanje. U narednom periodu zasigurno ćemo pronaći najefikasnije mehanizme za rješavanje potreba i problema sa kojima se susreću naše škole i učenici, jer je neophodno i prioritet da im obezbijedimo sigurno okruženje i sve što im je potrebno za razvoj njihovog znanja, vještina i budućnosti. To su naše škole i naša djeca i oni će uvijek biti prioritet u našem radu”, kazao je načelnik Muzur.

Takođe, na sastanku je istaknuto da će Općina Ilidža u Budžetu za 2021.godinu planirati sredstva za poboljšanje infrastrukture, izgradnju dječijih i sportskih igrališta, Školu plivanja učenika, užine za djecu, stipendiranja, socijalne naknade, lige mladih u sportovima kao i mnoge druge aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje što ljepšeg i boljeg okruženja za našu djecu.