Općina Novo Sarajevo obezbijedila dodatna sredstva za sanaciju lifta u objektu kolektivnog stanovanja u ulici Porodice Ribar br.3

Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša svake godine usvaja Program sanacije liftova. Općina Novo Sarajevo sufinansira sanaciju liftova na osnovu kriterija i rang liste Ministarstva, a sredstva se realizuju po principu sufinansiranja od strane Ministarstva, Općine i etažnih vlasnika.

U okviru Programa sanacije liftova Kantona Sarajevo za 2020.godinu potpisan je Sporazum za sanaciju lifta u objektu kolektivnog stanovanja u ulici Porodice Ribar br.3.

S obzirom da su radovi na sanaciji lifta u pomenutom stambenom objektu u toku, a zbog uočenih nedostataka, odabrani izvođač radova je putem Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo koji je nosilac aktivnosti, uputio zahtjev za obezbjeđenjem dodatnih sredstava kako bi se ovaj projekat uspješno realizovao, saopćeno je iz općine.

Foto: Novo Sarajevo
Foto: Novo Sarajevo

Prema navedenom principu sufinansiranja, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović dao je saglasnost da se obezbijede dodatna finansijska sredstva za sanaciju lifta u objektu kolektivnog stanovanja na adresi Prodice Ribar br.3, kako bi se na što kvalitetniji i brži način riješio ovaj dugogodišnji problem stanovnika ovog ulaza.

Ukupna vrijednost sanacije lifta na ovoj adresi je oko 35.590 KM, od čega je Ministarstvo izdvojilo 21.174 KM, etažni vlasnici putem Upravnika zgrade 3.028 KM, dok je Općina Novo Sarajevo izdvojila 11.088 KM.

Foto: Novo Sarajevo
Foto: Novo Sarajevo