Panel diskusija o ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa i mjerama za poticanje oporavka privrede 

Pozivamo predstavnike medija da proprate panel diskusiju na temu ekonomskih posljedica pandemije covid-19 i mjera koju Evropska unija i domaće institucije realiziraju i planiraju za poticanje oporavka privrede, koja će se održati u srijedu, 24.02.2021. godine s početkom u 09.30 sati, saopćeo je iz općine Centar. 

Izjave za medije će se održati u 09.30 sati, a medijima će se obratiti:

Nj. E. Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH

Edin Forto, premijer, Vlada Kantona Sarajevo

Srđan Mandić, načelnik, Općina Centar Sarajevo

Lejla Tanović, nacionalna koordinatorica za BiH, Međunarodna organizacija rada (ILO)

Uz panel diskusiju na događaju će biti promovisana treća generacija poduzetnika iz oblasti ICT i kreativnih industrija Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo kao i aktuelni javni poziv za narednu generaciju mladih poduzetnika koji će uz podršku projekta EU4Business dobiti stručnu i finansijsku podršku za pokretanje svojih poslovnih ideja.

Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, uspostavljen uz podršku Evropske unije kroz projekat EU4Business, pruža dugoročnu podršku poduzetnicima u pokretanju biznisa i kreiranju radnih mjesta.

EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH.

Program je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura).

Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.