Povodom smrti Milana Bandića, saučešće uputili članovi Skupštine i Vlade KS

Porodici, prijateljima i građanima Zagreba u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića izraze saučešća uputili su čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS, saopćeno je iz Vlade KS. 

“U vremenu kada tužne vijesti sustižu jedna drugu i kada se opraštamo i ispraćamo iznenadno preminulu rodbinu, prijatelje i kolege, vijest o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, primili smo sa nevjericom i tugom.

Osoba iznimne životne energije, dugogodišnji prvi čovjek hrvatske prijestolnice i vizionar, nesporno je zaslužan što je Zagreb izrastao u modernu metropolu.

Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj. Vezan je bio i za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je sa ljubavlju posjećivao i koje ga je uvijek toplo dočekivalo.

Obilježio je hrvatsku politiku i razvoj Zagreba u teškom, poslijeratnom periodu. Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi.

Izraze iskrenog saučešća upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i građanima grada Zagreba”, saopćeno je iz Vlade KS.